Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Klankschalen

Klankschalen

Wat doen klankschalen?

Klankschalen zijn afkomstig uit Tibet, Nepal, China en Japan. Ze laten een fijnzinnig, zangerig geluid horen; het zijn natuurtonen. Door de vorm en samenstelling brengen
ze zuivere, subtiele klanken die ontspannend inwerken op onze energie.

Een klankschaal brengt geluid voort. En geluid is klank en klank is trilling.   Je lichaam hoort niet alleen met het oor. Elke cel laat geluid binnen en van die cellen hebben wij er ongeveer 50 miljard! We horen geluid dus niet alleen, we voelen het ook. Onze lichaamscellen resoneren mee op het horen en voelen van de klankschaaltrillingen/geluiden.

De trillingen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door de ruimte, om ons heen en door ons lichaam. Ze beginnen onmerkbaar, kiezen de ruimte en produceren een brede waaier van trillingen... We nemen de vibraties op via onze oren en op alle niveaus.

Wanneer je even stil staat bij het feit dat ons menselijk lichaam voor meer dan 70% uit vocht bestaat en klank (trilling) zich ruim 4 keer sneller door water dan door lucht voortplant
(1424 m tegen 335 m per seconde) kunnen we ons voorstellen hoe diep de
boventoonrijke klanken doordringen in onze celstructuur.

De werking van klankschalen is  bijzonder omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Daardoor hebben klankschalen (positieve) invloed op lichaam en geest. Het werken met klanken op zich is niet nieuw en de invloed die klanken op ons hebben is al duizenden jaren bekend en wordt ook al zolang toegepast.

Als we bijvoorbeeld een steen in het water gooien ontstaan er kringen van golven. Wanneer we water in een willekeurige schaal doen golft het water ook mee op de geluiden en aanrakingen. Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water. Hoe denk je dat ons lichaam en alle bouwstenen, van cel tot orgaan, die doordrenkt zijn met water daarop reageren?

Het werk van de Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft dat inzichtelijk gemaakt door in uiteenlopende situaties kristallen van water te fotograferen. Naast een luidspreker met hardrock of juist Mozart, voorzien van een etiketje met ‘dankjewel’ of juist ‘duivel’. Klanken, woorden en zelfs gedachten blijken invloed te hebben op water.

Klankschaalconcerten en één op één-klankschalen healing brengen al onze cellen in beweging, hetgeen een diepe ontspanning tot gevolg kan hebben. Ook kan dit resulteren in versterking van het zelf genezend vermogen, verbetering van de concentratie en geheugen met als gevolg dat je meer rust ervaart in je leven.

In het Oosten wordt het steeds meer toegepast in een aantal ziekenhuizen. De foto is genomen in een ziekenhuis in Kuala Lumpur. Geluidstherapeuten sluiten zich aan bij de heling.

Een klankschaalconcert of sessie werkt buitengewoon ontspannend. Het is zeker een hele goede ervaring bij burn-out, spieraandoeningen, slaapstoornissen, stress of een minder goede spijsvertering. Ook voor sensitieve kinderen en kinderen met ADHD of autisme is een klankschaalconcert en klankschaalsessie zeer aan te bevelen. Daarnaast kan er sprake zijn van normalisatie van de ademhaling, herstel van de bloeddruk, beter slapen enz.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren